Leren suppen

Wil je leren suppen of een tourtje boeken in de grachten van Haarlem?

"Wat was dat een superleuke middag! Floor heeft mij een goede les gegeven waardoor ik toch al een grote ronde heb gesupd door Haarlem. Erna heeft Floor mij goed advies gegeven en heb ik naderhand besloten een eigen sup te kopen bij Floor! Weekend erna meteen uitgeprobeerd en heb het droog gehouden :-). Goede work out, dus ik kan het iedereen aanbevelen!

Jens van den Broek
leren suppen

Suppen met Kiteflow

Zie je door Haarlem ook vaak tourtjes SUP’s varen? Dat zijn wij! Suppen doen we in samenwerking met Supflow.nl.

Iedereen kan leren suppen en een tourtje door het prachtige Haarlem is iedereen aan te raden. Ben je niet of totaal niet sportief? Dan is suppen als nog leuk! Je hebt geen conditie nodig en kan toch lekker sporten zonder buiten adem te raken. Easy no?

SUP staat voor ‘Stand Up Paddle’ en doe je op een SUP-board. Dat is een groot surfboard waar je op kunt staan en rond kan peddelen, of zelfs surfen op golven. Suppen neemt wereldwijd razendsnel in populariteit toe. Het is super leuk met kleine golven of met vlak water in de stad.

“Moai 10.6 sup board besteld, snelle levering!
Vandaag uitgeprobeerd en wat een fijn board.
Smaakt naar veel meer mooie tochten….bedankt!”

Angela

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

Leren suppen

We beginnen aan wal met het doornemen van de theorie en veiligheid. We hebben het over je houding op het SUP board en hoe je met de peddel om gaat. Daarna gaan we het water in, eerst zittend en dan langzaam proberen te staan. Met wat oefeningen proberen we onze balans te houden. Leren suppen gaat makkelijker en sneller dan je denkt!

Nu gaan we snelheid maken en proberen rechtuit te blijven suppen. Als we dit onder controle hebben, gaan we oefenen met het maken van bochtjes, keren, stoppen en aanmeren. 

Lees hier de geweldige tips van David en zie de video voor een goede voorbereiding.

 

leren suppen

Leren suppen als groep

Suppen is steeds populairder aan het worden, ook met groepen zoals teamuitjes, partijtjes of vrijgezellenfeesten is het een top activiteit en nog in comfort zone van vele. Blijft het voor iedereen leuk! 

Leren suppen is laagdrempelig omdat het makkelijk te leren is. Het blijven staan kan wel een uitdaging zijn. Lukt dit niet, dan ga je toch gewoon zittend verder? Nog steeds erg leuk en je valt gegarandeerd niet in het water.

We denken graag mee om voor grote groepen een mooie planning met activiteiten te maken. Suppen, wat drinken in nabijgelegen horeca zoals het Dolhuys en door naar de andere activiteit! We adviseren om met maximaal 20 personen het water op te gaan en bij meer mensen de groep te splitsen. Geen zorgen, wij regelen dit allemaal en stemmen het goed met je af. We hebben meer dan 40 SUP boards en een mega SUP voor 8 personen dus kunnen flinken groepen aan.

leren suppen

Start nu met jouw eerste SUP les

Wil jij leren suppen in Haarlem?

Haarlem SUP hoofdlocatie

Onze vaste SUP locatie bevind zich in onze SUPbus. Deze staat ter hoogte van het Dolhuys, net achter het Museumcafé Thuys. Hier verzamelen we en geven we instructie voordat we te water gaan. 

(Fiets) parkeren

Je fiets kan je parkeren aan de Schotersingel net voor de hekken om richting het Museumcafé Thuys te gaan. Kom je met de auto? De Interparking bij het station is de dichtsbijzijnde parkeergarage.  Je kan natuurlijk ook een plekje vinden op straat.

Wat wil je doen?

sup prijzen

Sup Tour / les

1,5 uur

Reserveren via Supflow.nl

sup prijzen

Sup Tour / les

2 uur aanrader!

Reserveren via Supflow.nl

sup prijzen

Sup Tour / les

2,5 uur

Reserveren via Supflow.nl

Wat anderen zeggen over onze SUP lessen

leren suppen

“Wij hebben als vriendinnen groep de tour van 2 uur gekozen. We vonden de sup tour erg leuk! Er wordt op maat gekeken welke afstand haalbaar is op basis van je niveau. De begeleiding was goed, duidelijke tips, laagdrempelig contact en gezellig! Wij zouden het zeker nog een keer doen Kiteflow!”

Mies

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Voor een logeerpartijtje van twee tieners een suples geboekt.
Veel opties voor een suples en een supersnelle reactie na boeken.
Bij vertrek een hele heldere uitleg en tijdens de les een uitstekende begeleiding van Louise met veel persoonlijke aandacht voor de jongste
Een heerlijke tocht op het water en alles was uitstekend verzorgd.
Een aanrader!!”

Ingrid Heijmink

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Alles TOP! Voor mij exact de sfeer die je wilt bij/rondom het suppen; vriendelijk, soepel, relaxt, zen, flow. Opstapplek ook heel fijn; zowel voor Haarlemmers als mensen die van iets verder komen en graag hun auto willen parkeren 👌🙏 Thanks Floor!”

Marjolein Docter

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Wat Was Dit Leuk!!
Via Floor ons bedrijfsuitje georganiseerd voor 20 deelnemers. Floor heeft echt fantastisch meegedacht en ons in het voortraject goed geadviseerd. Het uitje zelf was ontzettend leuk, we hadden goed weer en veel plezier gehad.”

Patrick Derkx

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

Heb je een vraag over suppen?

Wil je graag wat meer informatie? Lees hieronder de meest gestelde vragen. Is niet alles beantwoord? Whatsapp, mail of bel ons!

Nee, suppen is zeker niet moeilijk! Het is juist een heel laagdrempelige sport. Je moet natuurlijk wel een beetje balans kunnen houden om te staan. Anders kan je altijd op je knieën zitten, nog steeds erg leuk!

Ja! Wij denken van wel. Als je het leuk lijkt moet je het eens komen proberen.

Ja, het is een niet contact sport. Je staat alleen op het board. De uitleg en les wordt op afstand gegeven. 

Wil je met een groep komen? Wij houden ons aan de RIVM richtlijnen.

Suppen blijft een watersport. Je kan het water invallen maar hoeft niet. 9 van de 10 beginnende suppers vallen niet het water in. Houd wel je concentratie erbij om jezelf in balans te houden.

Al ben je 170 kg, dan kan je nog steeds suppen zonder in het water te vallen. 

Ja hoor dat mag! Met lekker weer is het juist lekker, vinden wij, om met je bloten voeten te suppen. Wil je sneakers aan of waterdichte schoenen? Prima!

Trek lekker sportieve kleding aan. Korte broek, legging, joggingbroek, bikini of zwembroek. Jij mag het zeggen.

Kijk wel even goed naar het weer. Is het wat kouder? Neem dan een vest mee en doe een lange broek aan.

Is het echt heel koud en staat winterse wind

We snappen heel goed dat je niet het risico wilt lopen om je telefoon te laten badderen. Je kan waardevolle spullen bij ons in de SUPbus achterlaten.

Ben jij klaar om het water op te gaan?

Kan je al suppen?

SUP board kopen?