Kitesurfen Wijk aan Zee

In elke windrichting kitesurfen met IKO gecertificeerde instructeurs

"In september begonnen met kitesurf lessen bij Kiteflow. In de afgelopen maanden ben ik van het leren een kite te besturen naar zelfstandig varen gekomen in 8 lessen. De instructeurs zijn altijd zeer professioneel en de sfeer is erg relaxed. Absolute aanrader!"

Wat wil je doen?

kitesurf lessen introductie

Perfect om te starten!

Introductieles

Wil je leren kiten maar eerst even kennismaken? Boek één les.

kitesurfles meerdaagse cursus

Meest gekozen!

Meerdaagse cursus

Wil je gelijk het board op? Boek dan een van de meerdaagse cursussen?

Wordt een expert!

Opfrisles

Kan je al kiten maar is het al even geleden? Kom dan voor een opfrisles!

Kitesurfen Wijk aan Zee

Kitesurfen in Wijk aan Zee is een van de beste en meest populaire spot van ons land. In de Nederlandse zomer waait de wind voornamelijk uit het zuidwesten, wat vanwege de ligging van de pier perfect is. De golven en stroming worden gebroken waardoor er een perfecte zee ontstaat voor een kitesurfles Wijk aan Zee.

Als de zee te wild is of de wind te hard, dan wijken we uit met onze kitebus naar Schellinkhout. Met aflandige wind gaan we met de bus naar Edam. Zo surfen we met elke windrichting; zolang de wind maar boven de 4 beaufort blaast, wat het meestal doet aan de Nederlandse kust. Lees meer over onze kitesurf lessen en wat handig is om te weten.

Parkeren Kitesurfpad Wijk aan Zee

Parkeren bij de locatie in Wijk aan Zee is gratis. Let op! Kom een beetje op tijd, tijdens zomerse dagen kan het druk zijn met parkeren.

Kitesurfles en supervisie

Heb je nog niet eerder gekite maar wil je graag beginnen of proberen? We hebben verschillende lessen en meer daagse cursussen waar je uit kunt kiezen. Twijfel je over het boeken van een les, proefles of cursus? Whatsapp ons even en we helpen je graag verder met het kiezen van de juiste stap!
Kan je al kitesurfen maar is het al even geleden? Misschien is een opfrisles net wat je nodig hebt om weer vol zelfvertrouwen te water te gaan.

Supervisie kiteles? Heb je een cursus bij ons gehad en kan je kiten? Maar nog niet helemaal zeker van je zaak? Voor alle veiligheid kan je voor €60,- ons appen voor een supervisie. Wij kijken met je mee hoe je de kite materialen opzet en te water gaat. Ook volgen we jou in het water. Oogje in het zeil houden is soms wel fijn! Helemaal als je voor het eerst zelf op pad gaat. 

7 dagen per week kitelessen

We geven 7 dagen per week les en voornamelijk privé kitesurfles. Daarnaast geven we ook les in groepjes van 2 cursisten. Hier leer je veel van elkaar en je kunt even op adem komen. Mocht het tijdens de les voorkomen dat er niveauverschil is tussen jou en je medecursist, dan passen we daar het materiaal op aan. Met kites van 1,5 t/m 21 m² hebben we voor elke conditie het juiste materiaal.

kitesurfen wijk aan zee

Altijd kiten met wind

Noord-Holland is de kitesurf provincie van Nederland door de vele kitesurfspots op zee en binnenwater. Kitesurfschool Kiteflow geeft kitesurfles op 6 verschillende locaties die binnen 30 à 40 minuten te rijden zijn vanuit Amsterdam. Je kan kitesurfles krijgen op zee en aan het Markermeer zoals de Schellinkhout locatie.

kitesurf lessen meerder daagse daagse cursus

IKO gecertificeerd

We trainen sinds 2009 met IKO gecertificeerde instructeurs, zodat je na afloop een IKO certificaat ontvangt. Met het waterstarten word je gefilmd, zodat je zelf terug kan zien wat er goed gaat en hoe te verbeteren. Elk jaar vernieuwen we de kites omdat de veranderingen in kites groot genoeg zijn om makkelijker te leren kitesurfen met nieuw materiaal.

kitesurfen wijk aan zee 3

Start nu met jouw eerste kiteles!

Wil jij leren kitesurfen?

Windrichting kitesurfles Wijk aan Zee

Kitesurfen in Wijk aan Zee is het meest gunstig met zuidwestenwind en deze wind hebben we meestal in de Nederlandse zomer.

Westenwind komt hier ook mooi aan, omdat deze dan nog steeds iets side shore is, wat bij de meeste kustplaatsen niet het geval is in Holland. Met pal noordenwind zullen wij hier ook zijn als de zee niet te heftig is. De wind kan zelfs wat noordoost worden en nog steeds goed zijn om te kitesurfen. Zuidenwind is wat aflandig, dus het is dan niet aan te raden om te gaan kitesurfen in Wijk aan Zee.

Wind Wijk aan Zee Kitesurfen

Onze locaties

Kiteflow geeft op 6 verschillende locaties kitesurfles. De leslocaties zijn rond 30 minuten rijden vanuit Amsterdam. De windrichting is voor ons niet heel belangrijk, wel bepalend voor waar we afspreken om jou kitesurfles te plannen. We houden contact over waar de les in Noord-Holland precies gaat plaatsvinden. Meestal hoor je een dag van tevoren de definitieve locatie te weten via whatsapp.

Wat anderen zeggen over onze kitesurf lessen

“Top kitelessen gehad van Floor en Bart bij Schellinkhout en Wijk aan zee. Goede tips en tricks en veel enthousiasme. Goed geregeld en relaxed 😎”

Arjen Groenveld

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Les gehad van Floor en Maxime. Top instucteurs!
Makkelijk de lessen in te plannen via whatsapp. Super materiaal! En een goed oog voor de veiligheid op zee.
Ook voor de aanschaf van mijn 1e kite set heeft Floor prima geadviseerd. Floor en Maxime bedankt voor de leuke/gezellige lessen.

Jeffrey Brugman

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Vanaf mijn eerste kiteboard ervaring les gehad van Floor en zijn instructeurs. Veel persoonlijke aandacht en flexibel qua lestijden. Goede aandacht voor de veiligheid van de sport en mooi materiaal om te leren kiteboarden.

Jeroen Junge

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Floor heeft dochter Babette (13) zeer goed de beginselen van het kiten bijgebracht. Met veel geduld, vertrouwen en enthousiasme is ze zelfverzekerd op het board en durft ze de zee op. En Floor is superflexibel met tijden en locaties. Goede duidelijke instructies en veel aandacht voor veiligheid, erg prettig. Floor is echt de kite master!

Danielle Rozenkrans

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

Heb je een vraag over de kitesurf lessen?

Wil je graag wat meer informatie? Lees hieronder de meest gestelde vragen. Is niet alles beantwoord? Whatsapp, mail of bel ons!

Gemiddeld hebben cursisten 5 lessen nodig om zelfstandig te kunnen kitesurfen. Vanaf dat punt kan je snel en veilig zelf het water op. Na afronding van de kitesurfcursus krijg je van ons een IKO level 2/3 certificaat waarmee je wereldwijd materiaal kunt huren.

Heb je de cursus bij ons compleet afgerond, dan kun je al aardig op het board blijven staan en weet je precies wat te doen in een eventuele noodsituatie. Je eerste sprong maken is nu een kwestie van oefening.

  • Directe communicatie met instructeur via radio in helm, Bb Talkin;
  • De beste spots van Noord-Holland met kitebus;
  • Kitesurfles locaties; Wijk aan ZeeSchellinkhout, IJmuidenMuiderbergEdam en Medemblik;
  • Met elke windrichting staan we op het water;
  • Ontvang een IKO certificaat;
  • Waterstarten wordt gefilmd met een GoPro;
  • Het nieuwste materiaal Naish kitesMystic wetsuits en trapeze;
  • Veiligheid staat voorop met IKO gecertificeerde instructeurs;
  • Veel persoonlijke aandacht:
  • Privéles of met 2 personen.

Kiteflow geeft kitesurfles met wind tussen 11 en 25 knopen (gelijk aan windkracht 4 en een dikke windkracht 6). Als de wind aflandig is (oostenwind), geven we geen kitesurflessen op zee. Met aflandige wind gaan we naar het Markermeer. Via onderstaande links kun je terecht voor actuele windvoorspellingen. Windverwachting Wijk aan Zee en Actuele wind Rijkswaterstaat. Onderaan deze pagina kan je meer links vinden voor wind- en weersverwachtingen.

Heb je een les geboekt en is de windkracht niet wat we verwacht hadden? Dan kan de les helaas niet doorgaan. Geen paniek, dan plannen we gewoon een andere dag in. Met 6 leslocaties is er keus voor elke windrichting! Uiteraard houden we jou elke vleug wind op de hoogte.

Kitesurfen leer je het beste alleen of met 2 personen. 

Met een privéles heb je alleen de volle aandacht van een van onze IKO instructeurs. Je kan snel leren en hoeft niet op andere cursisten te wachten.

Met een 2 persoons kiteles kan je goed naar elkaar kijken, dat heeft zo zijn pluspunten. De aandacht van de instructeur wordt natuurlijk verdeeld maar je kan wel goed van elkaar leren. Kijk hoe de ander het doet als je er zelf wat moeite mee hebt.

Een kiteles met 3 personen kan maar dat raden we eigenlijk af. Vaak moet je wachten op de instructeur als hij/zij met de ander bezig is. Dat vinden we jammer van jou lestijd! 

Helaas.. nee. Een kiteles gaat niet áltijd door.

Als er geen wind is, is het niet leuk om te leren kiten. De kite moet gevangen worden door de wind. Met een windkracht 4 of lager is het simpelweg niet leuk en valt er weinig te leren. Dan spreken we een andere dag af wanneer het jou of jullie uitkomt om te lessen.

Kiteflow heeft 6 locaties daarom is de kans groter dat er met bepaalde windrichtingen de les wél kan doorgaan. We zijn erg flexibel qua locatie en dat is gunstig voor bijvoorbeeld draaiende wind. Het kan dus zijn dat we in Wijk aan Zee hebben afgesproken voor de eerste les en dat dit verplaatst word naar de locatie Schellinkhout aan het Markermeer. Je hoort van ons ruim op tijd wanneer en waarheen het verplaatst gaat worden.

Wijk aan ZeeSchellinkhout, IJmuiden, Edam, Muiderberg, Medemblik.

Aan de kust waait het meestal harder. Daarom geven we aan de kust les als de wind niet krachtig genoeg is in het binnenland. Het voordeel van het binnenland is dat het water vaak stiller is dan aan zee. Dat is perfect om te leren kiten.

Voor de beste ervaring tijdens de les is locatie belangrijk. 

Draait de wind? Neemt de wind af of toe?  Dan is de kans groot dat we naar een andere locatie gaan dan afgesproken. Natuurlijk hebben we op tijd contact over waar de les gaat plaatsvinden. 

7 dagen per week

Ochtendles van 9:00 – 11:30

Middagles van 12:00 – 14:30

Avondles van 18:00 – 20:30 (alleen in de zomermaanden)

We vragen enige flexibiliteit terug omdat we met moeder natuur te maken hebben. Is de wind in de middag gunstiger voorspelt? Dan spreken we liever in de middag af. We laten je niet in het donker tasten, we houden je altijd, minstens 1 dag van te voren, goed op de hoogte van eventuele veranderingen. 

Voor de beste ervaring tijdens de les is locatie belangrijk. 

Aan de kust waait het meestal harder. Daarom geven we aan de kust les als de wind niet krachtig genoeg is in het binnenland. Het voordeel van het binnenland is dat het water vaak stiller is dan aan zee. Dat is perfect om te leren kiten.

Als de wind aflandig is (dus van het land af komt de zee in) dan geven we geen les aan de kust. Het is een no-go voor een kitesurfles aan zee. Dan spreken we dus af op een van de binnenland locaties.

+/- 35 kilo 12 jaar

Vanaf 12 jaar kan je bij ons komen kitesurfen. Age is just a number, het gewicht is namelijk belangrijker. Vanaf +/- 35 kilo kan je veilig leren kiten.

Twijfel je? Stuur ons een berichtje via Whatsapp en we denken graag met je mee.

Kitesurfen is een extreme sport. We raden het ook niet aan om zomaar een kite op te pakken en te gaan spelen. Het is van belangrijk dat je de tijd neemt om het te leren. Fouten maken hoort erbij, met de juiste instructeur ben je al goed op weg!

Eenmaal je eerste les geboekt? Tof! We raden toch wel aan om 2 keer per week of elk weekend een les te volgen. Dan zit het nog vers in je geheugen! 

Natuurlijk mag er ook meer tijd tussen zitten. Helemaal wat in jou agenda past. Uit ervaring weten we wel dat je sneller leert als de lessen niet 2 maanden uit elkaar liggen. 

Ben jij klaar om het water op te gaan?

Supervisie les

Kitesurf materiaal huren?

Winkelwagen
Winkelwagen