Kitesurfen Edam

In elke windrichting kitesurfen met IKO gecertificeerde instructeurs

"Ik heb kitesurf-lessen bij Kiteflow gehad en ben heel happy met het resultaat. Een school met professionele aanpak en tegelijkertijd een leuke en relaxte vibe. Enthousiaste instructeurs, mooi materiaal en prettig in contact met afstemmen van planning van de lessen. Absolute aanrader!"

Wat wil je doen?

kitesurf lessen introductie

Perfect om te starten!

Introductieles

Wil je leren kiten maar eerst even kennismaken? Boek één les.

kitesurfles meerdaagse cursus

Meest gekozen!

Meerdaagse cursus

Wil je gelijk het board op? Boek dan een van de meerdaagse cursussen?

Wordt een expert!

Opfrisles

Kan je al kiten maar is het al even geleden? Kom dan voor een opfrisles!

Kitesurfen Edam

Is de zee te heftig voor een kitesurfles en met oostenwind? Dan gaan we naar Edam. Edam kent 2 verschillende spots. De eerste spot is wat groter en minder snel druk. De tweede spot is ongeveer 500 meter verderop langs de dijk en daar gaan we heen als het te druk is op de eerste spot.

Als we noordenwind hebben en de zee is ruig, dan is Edam een perfecte en rustige plek om te leren kitesurfen. De meeste mensen gaan alleen naar Edam met oostenwind. 

Check hier ook de efoils!

Parkeren Edam

Dit is de eerste spot waar we standaard zijn, tenzij het te druk is, dan gaan we 500 meter verderop. Bij geen bericht zullen we hier zijn.

Parkeren kan je langs de dijk/weg voor de boerencamping. Hier is een trap de dijk op naar het strandje. We verzamelen bij de Kitebus van Kiteflow.

Kitesurfen leren, huren en meer

Wil je leren kiten maar nog niet eerder met deze watersport in aanmerking geweest? Je kan bij ons een proefles, opfris les of meerdaagse cursus boeken. Twijfel je over het boeken van een les, proefles of cursus? Laat het ons weten via Whatsapp en we vinden voor jou de beste keuze!

Kan je al kitesurfen maar is het al even geleden? Misschien is een opfris les of supervisie net wat je nodig hebt om weer vol zelfvertrouwen te water te gaan. 

Ben je geheel zelfstandig en heb je bij ons les gehad dan kan je een kite huren.

7 dagen per week kitelessen

We geven 7 dagen per week les en voornamelijk privé kitesurfles. Daarnaast geven we ook les in groepjes van 2 cursisten. Hier leer je veel van elkaar en je kunt even op adem komen. Mocht het tijdens de les voorkomen dat er niveauverschil is tussen jou en je medecursist, dan passen we daar het materiaal op aan. Met kites van 1,5 t/m 21 m² hebben we voor elke conditie het juiste materiaal.

kitesurf lessen

Altijd kiten met wind

Kitesurfschool Kiteflow geeft kitesurfles op 6 verschillende locaties die binnen 30 à 40 minuten te rijden zijn vanuit Amsterdam. Je kan kitesurfles krijgen op zee en aan het Markermeer zoals de Schellinkhout locatie. Noord-Holland is dé kitesurfles provincie van Nederland door de vele kitesurfspots op zee en binnenwater.

kitesurf lessen meerder daagse daagse cursus

IKO gecertificeerd

We trainen sinds 2009 met IKO gecertificeerde instructeurs, zodat je na afloop een IKO certificaat ontvangt. Met het waterstarten word je gefilmd, zodat je zelf terug kan zien wat er goed gaat en hoe te verbeteren. Elk jaar vernieuwen we de kites omdat de veranderingen in kites groot genoeg zijn om makkelijker te leren kitesurfen met nieuw materiaal.

kitesurfen edam

Start nu met jouw eerste kitesurfles!

Wil jij leren kitesurfen?

Windrichting kitesurfen Edam

Met oostenwind is het vaak het drukste in Edam (NH). Er zijn dan weinig plekken in Noord-Holland om te kitesurfen. Vaak hebben we een aantal weken oostenwind in het voorjaar, midden zomer en najaar. Meestal schijnt de zon dan volop en krijgen we meer wind dan er vooraf voorspeld is. Rond 12 uur zakt de wind vaak even weg, ook al is dit niet voorspeld. Aan het einde van de dag, rond 17 uur, krijgen we bijna altijd een stuk meer wind dan er is voorspeld. Dit is alleen het geval met oostenwind of noordoostenwind.

Kiteflow geeft ook kitesurfles als de windrichting noord is. Dan blijven de meeste kitesurfers aan de kust dus dan is het heerlijk rustig op het water bij Edam. Zodra er zuiderwind bij komt, wordt het vlagerig en gaan we naar Schellinkhout om kitesurf lessen te geven. No worries dat jou les niet door kan gaan dus. Voor elke windrichting hebben we een locatie!

edam windrichting kitesurfen

Onze locaties

De leslocaties zijn rond 30 minuten rijden vanuit Amsterdam. Met Kiteflow houden we 6 (!) locaties aan. We staan dus elke winddag op het water, ongeacht uit welke richting de wind komt. Kiteflow gaat voor kwaliteit en veiligheid dus geven, naast de opfris les, privé- en duo (2p) kitesurflessen. Als je echt wilt, dan kan je ook met 3 personen kitesurflessen boeken, echter raden wij dit niet aan. Whatsapp ons voor meer info.

Wat anderen zeggen over onze kitesurf lessen

“4 duo kitelessen gehad bij kiteflow. Het was een super toffe ervaring en veel geleerd. De lessen van Ed, Jeroen en Floris zijn zeker aan te raden. Ze hebben veel kennis en hebben veel tips kunnen geven. Hierdoor zijn we nu klaar om zelf veel uren te maken met onze eigen set!”

Niels Onsman

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Top Kite instructeur! Leert je op een relaxte manier snel de fijne kneepjes van het kiten!!!

Robert Hilbers

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Gedegen en verantwoorde begeleiding door zeer sympathieke instructeurs. Aanrader!!

Marc Boer

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Enthousiaste instructeurs.
Bij de huur van materiaal krijg ik ook nog steeds goede tips.

Jaco Stuifbergen

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

Heb je een vraag over de kitesurf lessen?

Wil je graag wat meer informatie? Lees hieronder de meest gestelde vragen. Is niet alles beantwoord? Whatsapp, mail of bel ons!

Gemiddeld hebben cursisten 5 lessen nodig om zelfstandig te kunnen kitesurfen. Vanaf dat punt kan je snel en veilig zelf het water op. Na afronding van de kitesurfcursus krijg je van ons een IKO level 2/3 certificaat waarmee je wereldwijd materiaal kunt huren.

Heb je de cursus bij ons compleet afgerond, dan kun je al aardig op het board blijven staan en weet je precies wat te doen in een eventuele noodsituatie. Je eerste sprong maken is nu een kwestie van oefening.

  • Directe communicatie met instructeur via radio in helm, Bb Talkin;
  • De beste spots van Noord-Holland met kitebus;
  • Kitesurfles locaties; Wijk aan Zee, Schellinkhout, IJmuiden, Muiderberg, Edam en Medemblik;
  • Met elke windrichting staan we op het water;
  • Ontvang een IKO certificaat;
  • Waterstarten wordt gefilmd met een GoPro;
  • Het nieuwste materiaal Naish kitesMystic wetsuits en trapeze;
  • Veiligheid staat voorop met IKO gecertificeerde instructeurs;
  • Veel persoonlijke aandacht:
  • Privéles of met 2 personen.

Kiteflow geeft kitesurfles met wind tussen 11 en 25 knopen (gelijk aan windkracht 4 en een dikke windkracht 6). Als de wind aflandig is (oostenwind), geven we geen kitesurflessen op zee. Met aflandige wind gaan we naar het Markermeer. Via onderstaande links kun je terecht voor actuele windvoorspellingen. Windverwachting Wijk aan Zee en Actuele wind Rijkswaterstaat. Onderaan deze pagina kan je meer links vinden voor wind- en weersverwachtingen.

Heb je een les geboekt en is de windkracht niet wat we verwacht hadden? Dan kan de les helaas niet doorgaan. Geen paniek, dan plannen we gewoon een andere dag in. Met 6 leslocaties is er keus voor elke windrichting! Uiteraard houden we jou elke vleug wind op de hoogte.

Kitesurfen leer je het beste alleen of met 2 personen. 

Met een privéles heb je alleen de volle aandacht van een van onze IKO instructeurs. Je kan snel leren en hoeft niet op andere cursisten te wachten.

Met een 2 persoons kiteles kan je goed naar elkaar kijken, dat heeft zo zijn pluspunten. De aandacht van de instructeur wordt natuurlijk verdeeld maar je kan wel goed van elkaar leren. Kijk hoe de ander het doet als je er zelf wat moeite mee hebt.

Een kiteles met 3 personen kan maar dat raden we eigenlijk af. Vaak moet je wachten op de instructeur als hij/zij met de ander bezig is. Dat vinden we jammer van jou lestijd! 

Helaas.. nee. Een kiteles gaat niet áltijd door.

Als er geen wind is, is het niet leuk om te leren kiten. De kite moet gevangen worden door de wind. Met een windkracht 4 of lager is het simpelweg niet leuk en valt er weinig te leren. Dan spreken we een andere dag af wanneer het jou of jullie uitkomt om te lessen.

Kiteflow heeft 6 locaties daarom is de kans groter dat er met bepaalde windrichtingen de les wél kan doorgaan. We zijn erg flexibel qua locatie en dat is gunstig voor bijvoorbeeld draaiende wind. Het kan dus zijn dat we in Wijk aan Zee hebben afgesproken voor de eerste les en dat dit verplaatst word naar de locatie Schellinkhout aan het Markermeer. Je hoort van ons ruim op tijd wanneer en waarheen het verplaatst gaat worden.

Wijk aan Zee, Schellinkhout, IJmuiden, Edam, Muiderberg, Medemblik.

Aan de kust waait het meestal harder. Daarom geven we aan de kust les als de wind niet krachtig genoeg is in het binnenland. Het voordeel van het binnenland is dat het water vaak stiller is dan aan zee. Dat is perfect om te leren kiten.

Voor de beste ervaring tijdens de les is locatie belangrijk. 

Draait de wind? Neemt de wind af of toe?  Dan is de kans groot dat we naar een andere locatie gaan dan afgesproken. Natuurlijk hebben we op tijd contact over waar de les gaat plaatsvinden. 

7 dagen per week

Ochtendles van 9:00 – 11:30

Middagles van 12:00 – 14:30

Avondles van 18:00 – 20:30 (alleen in de zomermaanden)

We vragen enige flexibiliteit terug omdat we met moeder natuur te maken hebben. Is de wind in de middag gunstiger voorspelt? Dan spreken we liever in de middag af. We laten je niet in het donker tasten, we houden je altijd, minstens 1 dag van te voren, goed op de hoogte van eventuele veranderingen. 

Voor de beste ervaring tijdens de les is locatie belangrijk. 

Aan de kust waait het meestal harder. Daarom geven we aan de kust les als de wind niet krachtig genoeg is in het binnenland. Het voordeel van het binnenland is dat het water vaak stiller is dan aan zee. Dat is perfect om te leren kiten.

Als de wind aflandig is (dus van het land af komt de zee in) dan geven we geen les aan de kust. Het is een no-go voor een kitesurfles aan zee. Dan spreken we dus af op een van de binnenland locaties.

+/- 35 kilo 12 jaar

Vanaf 12 jaar kan je bij ons komen kitesurfen. Age is just a number, het gewicht is namelijk belangrijker. Vanaf +/- 35 kilo kan je veilig leren kiten.

Twijfel je? Stuur ons een berichtje via Whatsapp en we denken graag met je mee.

Kitesurfen is een extreme sport. We raden het ook niet aan om zomaar een kite op te pakken en te gaan spelen. Het is van belangrijk dat je de tijd neemt om het te leren. Fouten maken hoort erbij, met de juiste instructeur ben je al goed op weg!

Eenmaal je eerste les geboekt? Tof! We raden toch wel aan om 2 keer per week of elk weekend een les te volgen. Dan zit het nog vers in je geheugen! 

Natuurlijk mag er ook meer tijd tussen zitten. Helemaal wat in jou agenda past. Uit ervaring weten we wel dat je sneller leert als de lessen niet 2 maanden uit elkaar liggen. 

Ben jij klaar om het water op te gaan?

Leuk cadeau geven

Meerdaagse cursus boeken

Winkelwagen
Winkelwagen