Introductieles

In elke windrichting kitesurfen met IKO gecertificeerde instructeurs

"Deze week twee lessen gehad van Floor. Super fijne sfeer met veel persoonlijke aandacht. Echt veel geleerd en ga nu met vertrouwen zelf het water op. Thanks!"

David Emmelkamp

Wat leer je tijdens een introductieles?

Je krijgt uitleg over hoe je de lijnen het beste uitloopt, aan de kite moet bevestigen en hoe je de kite oppompt.

Met het boeken van een introductieles boek je 1 losse kitesurflesJe leert hierbij de kite besturen in het water. Met het besturen van een tube kite ontwikkel je veel kracht en het geeft je een goed idee wat kitesurfen is. Tube kite wordt ook wel een inflatable kite genoemd. 

Ook al is een introductieles een goed begin. Gemiddeld hebben mensen 4 a 7 lessen nodig om zelfstandig te kunnen kitesurfen. Bekijk onze kitesurf cursussen en stuur ons een berichtje via Whatsapp als je advies wilt over welke cursus je het beste kunt kiezen. 

Na een cursus behaal je een IKO certificaat waarmee je wereldwijd kite materiaal kunt huren!

kitesurf lessen introductieles

Proefles kitesurfen

Alleen op het land

Met een proefles leer je de basis van het vliegeren onder de knie te krijgen. Dit doe je met een foilkite op het land. Je leert hoe je een grote foilkite kunt besturen. Powerkiten is makkelijk om te leren en het geeft je een goed idee wat de sport jou zou kunnen brengen.

Als je dit goed onder controle hebt, gaan we de inflatable kite opzetten. Je krijgt uitleg over hoe je de lijnen uitloopt, aan de kite bevestigd en hoe je de kite oppompt. Ook belangrijk, we zullen het safety systeem uitleggen. 

Om een meer complete ervaring te krijgen van wat kitesurfen inhoud, raden we aan om 1 losse privé of duoles te boeken. Je gaat dan het water in met een inflatable kite en ervaart meer hoe het is om straks echt te kunnen kiten. 

Of ben je opzoek naar een kinderfeestje op de SUP? Bekijk hier onze pagina.

kitesurf lessen introductieles proefles

Prijzen proefles kitesurfen

 • Proefles privé €120,- p.p.

  1,5 uur privéles op een van onze locaties.

 • Proefles kitesurfen voor 2 personen €95,- p.p.

  2 uur les met jouw toekomstige kitebuddy.

 • Proefles kitesurfen voor 3 personen €80,- p.p.

  2 uur les met jouw toekomstige kitebuddies.

Leren kitesurfen, verhuur en meer

Heb je nog niet eerder gekite maar wil je graag beginnen of proberen? We hebben verschillende lessen en meer daagse cursussen waar je uit kunt kiezen. Twijfel je over het boeken van een les, proefles of cursus? Whatsapp ons en we helpen je graag verder met het kiezen van de juiste stap!

Kan je al kitesurfen maar is het al even geleden? Misschien is een opfris les net wat je nodig hebt om weer vol zelfvertrouwen te water te gaan. 

kitesurf lessen introductie

Supervisie kiten

Supervisie kiteles? Heb je bij ons een cursus gehad en kan je kitesurfen maar nog niet helemaal zeker van je zaak? Voor alle veiligheid kan je voor €70,- supervisie krijgen.

Wij kijken met je mee hoe je de kite opzet en te water gaat. Ook volgen we jou in het water. Oogje in het zeil houden is soms wel fijn! Helemaal als je voor het eerst zelf op pad gaat. 

7 dagen per week kitelessen

We geven 7 dagen per week les en voornamelijk privé kitesurfles. Daarnaast geven we ook les in groepjes van 2 cursisten. Hier leer je veel van elkaar en je kunt even op adem komen. Mocht het tijdens de les voorkomen dat er niveauverschil is tussen jou en je medecursist, dan passen we daar het materiaal op aan. Met kites van 1,5 t/m 21 m² hebben we voor elke conditie het juiste materiaal.

kitesurf lessen introductieles

Altijd kiten met wind

Noord-Holland is de kitesurf provincie van Nederland door de vele kitesurfspots op zee en binnenwater. Kitesurfschool Kiteflow geeft kitesurfles op 6 verschillende locaties die binnen 30 à 40 minuten te rijden zijn vanuit Amsterdam. Je kan kitesurfles krijgen op zee en aan het Markermeer zoals de Schellinkhout locatie.

kitesurf lessen introductieles

IKO gecertificeerd

We trainen sinds 2009 met IKO gecertificeerde instructeurs, zodat je na afloop een IKO certificaat ontvangt. Met het waterstarten word je gefilmd, zodat je zelf terug kan zien wat er goed gaat en hoe te verbeteren. Elk jaar vernieuwen we de kites omdat de veranderingen in kites groot genoeg zijn om makkelijker te leren kitesurfen met nieuw materiaal.

kitesurf lessen introductieles

Start nu met jouw eerste kiteles!

Onze lessen

kitesurf lessen introductie

Een op een

Privéles

Een op een met IKO instructeur

kitesurfles meerdaagse cursus

Meest gekozen!

Duoles

Leer van elkaar

Klein groepje

Trioles

Alleen te boeken met 3 personen

De prijzen zijn per persoon en inclusief BTW en materiaal. De tijden zijn inclusief omkleden. De prijzen van meerdere lessen zijn geldig bij aankoop in één keer vooraf of na de eerste les. De cursusprijs voor privé kitesurfles of met 2 personen komt ongeveer op hetzelfde uit, omdat je bij privéles minder lessen nodig hebt om het te leren. Les tegoed is niet inwisselbaar voor geld.

Onze locaties

Kiteflow geeft op 6 verschillende locaties kitesurfles. De leslocaties zijn rond 30 minuten rijden vanuit Amsterdam. We staan dus elke winddag op het water, ongeacht uit welke richting de wind komt. Kiteflow gaat voor kwaliteit en veiligheid dus geven we privé- en duo (2p) kitesurfles. Als je echt wilt kan je met 3 personen opgeven maar wij raden dit niet aan.

Wat anderen zeggen over onze kitesurf lessen

“Ik heb kitesurf-lessen bij Kiteflow gehad en ben heel happy met het resultaat. Een school met professionele aanpak en tegelijkertijd een leuke en relaxte vibe. Enthousiaste instructeurs, mooi materiaal en prettig in contact met afstemmen van planning van de lessen. Absolute aanrader!”

Charlotte S.

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“With a great fear of water I started my adventure of kitesurfing with Floor and Maxime. Thanks to their patience and professional approach, I overcame my fear.

I can now say that I have more fun than fear when I’m in/on the water. Of course I’m still a bit anxious at times, but with the chilled advises of them in mind, I keep my mind clear of scary thoughts.

Every time I see them on the beach, they give me some tips and tricks and tell me how much progress I have made.

Because of them, I’ve got myself a great new hobby!!”

Chanti Chantal

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Nadat ik bij verschillende scholen al eerder de smaak voor het kitesurfen te pakken heb gekregen, de draad opgepakt bij Kiteflow, en hier zeker geen spijt van gehad. 2 privélessen gehad van Ed die op een hele geduldige en enthousiaste manier zijn lessen geeft. Ed ging elke keer mee het water in om je op je board te helpen en staat waar die moet staan om je zoveel mogelijk te leren.

Kiteflow maakt gebruik van goed materiaal en heeft duidelijk veiligheid en plezier voorop staan. Bij de lessen krijg je een helmpje met radio erin waardoor je met je instructeur kan praten, dit werkt erg fijn tijdens het oefenen met de waterstart.

Het inplannen van de lessen werkt prima. Je wordt altijd ruim op tijd geïnformeerd of de les doorgaat de volgende dag.

Kortom zeker een aanrader en ga zo door!”

Hidde Hoekstra

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Ik heb samen met een vriend gelest bij kiteflow en dat is heel goed bevallen. Kiteflow stelde ons in staat om snel te leren: na 3 à 4 duolessen stonden we op de plank en konden we stukjes varen. Ed maakte echt wat van de les. Wat ook heel fijn is, is dat er op verschillende locaties gelest kan worden, waardoor de windrichting nooit een reden is dat de les niet door kan gaan.

Nu varen we drie maanden met ons eigen materiaal; terugkijkend op onze lessen hebben we toen alle bagage meegekregen om veilig en verantwoord met het materiaal om te gaan. Daardoor zijn we nu in staat om zonder brokken het kiten echt onder de knie te krijgen.”

Joris Snijders

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

Heb je een vraag over de kitesurf lessen?

Wil je graag wat meer informatie? Lees hieronder de meest gestelde vragen. Is niet alles beantwoord? Whatsapp, mail of bel ons!

Gemiddeld hebben cursisten 5 lessen nodig om zelfstandig te kunnen kitesurfen. Vanaf dat punt kan je snel en veilig zelf het water op. Na afronding van de kitesurfcursus krijg je van ons een IKO level 2/3 certificaat waarmee je wereldwijd materiaal kunt huren.

Heb je de cursus bij ons compleet afgerond, dan kun je al aardig op het board blijven staan en weet je precies wat te doen in een eventuele noodsituatie. Je eerste sprong maken is nu een kwestie van oefening.

 • Directe communicatie met instructeur via radio in helm, Bb Talkin;
 • De beste spots van Noord-Holland met kitebus;
 • Kitesurfles locaties; Wijk aan Zee, Schellinkhout, IJmuiden, Muiderberg, Edam en Medemblik;
 • Met elke windrichting staan we op het water;
 • Ontvang een IKO certificaat;
 • Waterstarten wordt gefilmd met een GoPro;
 • Het nieuwste materiaal Naish kitesMystic wetsuits en trapeze;
 • Veiligheid staat voorop met IKO gecertificeerde instructeurs;
 • Veel persoonlijke aandacht:
 • Privéles of met 2 personen.

Kiteflow geeft kitesurfles met wind tussen 11 en 25 knopen (gelijk aan windkracht 4 en een dikke windkracht 6). Als de wind aflandig is (oostenwind), geven we geen kitesurflessen op zee. Met aflandige wind gaan we naar het Markermeer. Via onderstaande links kun je terecht voor actuele windvoorspellingen. Windverwachting Wijk aan Zee en Actuele wind Rijkswaterstaat. Onderaan deze pagina kan je meer links vinden voor wind- en weersverwachtingen.

Heb je een les geboekt en is de windkracht niet wat we verwacht hadden? Dan kan de les helaas niet doorgaan. Geen paniek, dan plannen we gewoon een andere dag in. Met 6 leslocaties is er keus voor elke windrichting! Uiteraard houden we jou elke vleug wind op de hoogte.

Kitesurfen leer je het beste alleen of met 2 personen. 

Met een privéles heb je alleen de volle aandacht van een van onze IKO instructeurs. Je kan snel leren en hoeft niet op andere cursisten te wachten.

Met een 2 persoons kiteles kan je goed naar elkaar kijken, dat heeft zo zijn pluspunten. De aandacht van de instructeur wordt natuurlijk verdeeld maar je kan wel goed van elkaar leren. Kijk hoe de ander het doet als je er zelf wat moeite mee hebt.

Een kiteles met 3 personen kan maar dat raden we eigenlijk af. Vaak moet je wachten op de instructeur als hij/zij met de ander bezig is. Dat vinden we jammer van jou lestijd! 

Helaas.. nee. Een kiteles gaat niet áltijd door.

Als er geen wind is, is het niet leuk om te leren kiten. De kite moet gevangen worden door de wind. Met een windkracht 4 of lager is het simpelweg niet leuk en valt er weinig te leren. Dan spreken we een andere dag af wanneer het jou of jullie uitkomt om te lessen.

Kiteflow heeft 6 locaties daarom is de kans groter dat er met bepaalde windrichtingen de les wél kan doorgaan. We zijn erg flexibel qua locatie en dat is gunstig voor bijvoorbeeld draaiende wind. Het kan dus zijn dat we in Wijk aan Zee hebben afgesproken voor de eerste les en dat dit verplaatst word naar de locatie Schellinkhout aan het Markermeer. Je hoort van ons ruim op tijd wanneer en waarheen het verplaatst gaat worden.

Wijk aan Zee, Schellinkhout, IJmuiden, Edam, Muiderberg, Medemblik.

Aan de kust waait het meestal harder. Daarom geven we aan de kust les als de wind niet krachtig genoeg is in het binnenland. Het voordeel van het binnenland is dat het water vaak stiller is dan aan zee. Dat is perfect om te leren kiten.

Voor de beste ervaring tijdens de les is locatie belangrijk. 

Draait de wind? Neemt de wind af of toe?  Dan is de kans groot dat we naar een andere locatie gaan dan afgesproken. Natuurlijk hebben we op tijd contact over waar de les gaat plaatsvinden. 

7 dagen per week

Ochtendles van 9:00 – 11:30

Middagles van 12:00 – 14:30

Avondles van 18:00 – 20:30 (alleen in de zomermaanden)

We vragen enige flexibiliteit terug omdat we met moeder natuur te maken hebben. Is de wind in de middag gunstiger voorspelt? Dan spreken we liever in de middag af. We laten je niet in het donker tasten, we houden je altijd, minstens 1 dag van te voren, goed op de hoogte van eventuele veranderingen. 

Voor de beste ervaring tijdens de les is locatie belangrijk. 

Aan de kust waait het meestal harder. Daarom geven we aan de kust les als de wind niet krachtig genoeg is in het binnenland. Het voordeel van het binnenland is dat het water vaak stiller is dan aan zee. Dat is perfect om te leren kiten.

Als de wind aflandig is (dus van het land af komt de zee in) dan geven we geen les aan de kust. Het is een no-go voor een kitesurfles aan zee. Dan spreken we dus af op een van de binnenland locaties.

+/- 35 kilo 12 jaar

Vanaf 12 jaar kan je bij ons komen kitesurfen. Age is just a number, het gewicht is namelijk belangrijker. Vanaf +/- 35 kilo kan je veilig leren kiten.

Twijfel je? Stuur ons een berichtje via Whatsapp en we denken graag met je mee.

Kitesurfen is een extreme sport. We raden het ook niet aan om zomaar een kite op te pakken en te gaan spelen. Het is van belangrijk dat je de tijd neemt om het te leren. Fouten maken hoort erbij, met de juiste instructeur ben je al goed op weg!

Eenmaal je eerste les geboekt? Tof! We raden toch wel aan om 2 keer per week of elk weekend een les te volgen. Dan zit het nog vers in je geheugen! 

Natuurlijk mag er ook meer tijd tussen zitten. Helemaal wat in jou agenda past. Uit ervaring weten we wel dat je sneller leert als de lessen niet 2 maanden uit elkaar liggen. 

Ben jij klaar om het water op te gaan?

Al ervaring met kitesurfen?

Leren kitesurfen bij Schellinkhout?

Winkelwagen
Winkelwagen