Fliteboard serie 3

Winnaar Red Dot's "Best of the Best" Design Award!

"Eerste keer alleen op de Efoil bij Floor en Ed. Krijg je snel de smaak te pakken. Amper twee weken later nog een keer in een Duoles om de ervaring te delen..beide in Spaarndam. Perfect om de ervaring te voelen om op een 'vliegend tapijt' te vliegen..."

Fliteboard serie 3 (2023)

Wat maakt de serie 3 anders dan de serie 2?

In een handomdraai zonder tools kan je nu van jet naar propeller aandrijving wisselen of andersom. Dit systeem kunnen wij ook op je huidige serie 2 Fliteboard monteren. 

Er zijn nieuwe kleuren zoals; goud, brons, coral en salt bush voor de efoil boards. Je kan kiezen tussen een carbon classic (serie 2.2), carbon (serie 3) en fiberglass board. 

De efoil mast is nu verkrijgbaar in 3 maten en kleuren. De 60 cm in het zilver, de 75 cm in zilver, zwart en goud. De 80 cm in het zwart en goud.

fliteboard efoil kopen
fliteboard dealer
fliteboard efoil kopen

Er is een Nano Flitecell verkrijgbaar, de kleinste efoil batterij nu op de markt van 6,2 kg en 45 min vliegtijd. 

Er zijn nu 12 verschillende wings/vleugels verkrijgbaar voor elke efoiler de juiste en zo blijf je uitgedaagd worden.

Stel je juiste Fliteboard serie 3 samen met ons in de winkel in Haarlem. We adviseren je graag voor een juiste Fliteboard keuze. Ook ben je welkom in onze efoil school in Amsterdam voor het testen van verschillende modellen Fliteboard efoils zodat je zeker de juiste keuze zal maken.

De efoil van Fliteboard

Een extreem goed doorontwikkeld efoil board!

Kies ook voor Fliteboard net als wij. Kiteflow kiest ervoor om met Fliteboard les te geven omdat dit board echt goed is ontwikkeld door een wereld team, met als resultaat het beste design, enorm gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te leren. De verschillende efoil boards zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.  

Je hebt veel keuzes om jou Fliteboard custom te maken. Keuze uit verschillende wings, foils, accu’s en meer. Wij helpen je graag verder met het customizen van jouw Fliteboard bestelling en andere vragen.

Les bij ons in Amsterdam! Liever suppen? Check hier.

KF partner logo's-03

Het ontstaan van Fliteboard

Fliteboard eigenaar David Trewern is opgegroeid met surfen en windsurfen. Hij was bij een kitefloil evenement in 2016 waar er geen wind te bekennen was. Daar bedacht hij om een elektrische motor onder de foil te zetten waardoor je dus geen wind meer nodig hebt om te kunnen foilen. Het idee van de efoil was geboren.

De keuken werd een workshop en de 3D printer draaide overuren. Vele prototypes later vloog Fliteboard voor het eerst boven water.

“Binnen de eerste paar seconden wist ik dat dit iets magisch was. Het gevoel van vrijheid was als niets anders. Dit zou een revolutie teweegbrengen in de watersport.” – David Trewern

David is een samenwerking aangegaan met product- en elektronica-ingenieurs in Melbourne, hydrodynamici in Californië, composietexperts in Thailand, versnellingsbak experts in Duitsland. Een wereldwijd team kan je wel zeggen!

Inmiddels heeft Fliteboard meer dan 40 werknemers en gespreid over de kantoren in Byron Bay (AU), Melbourne (AU), Nyack New York (USA) en Heemstede (NL).

Fliteboard groeit door Fliteschools en Autorised Resellers in hun netwerk op te nemen. Kiteflow is de eerste Autorised Reseller, Fliteschool en service center van Nederland. Vet!

fliteboard efoil
fliteboard serie 3

Wil je een Fliteboard testen? Contact ons

4 maten boards, 3 efoil masten

Fliteboard heeft 4 maten efoil boards ontwikkeld. Allemaal met hun eigen kracht. Je hebt 3 solide boards van 100, 67 en 54 liter. Voor elk niveau, gewicht en doel van aanschaf een board waar over nagedacht is. Wil je advies over welk board het beste bij jou past? Whatsapp of mail ons!

Daarnaast is er een inflatable board verkrijgbaar die een stuk groter is van maar liefst 150 liter. Deze is speciaal ontwikkeld voor families, delers, zwaargewichten en voor de Fliteschools. Dit board is groter en breder. Waardoor stabiliteit voorop staat. Zonder board ervaring kan je binnen een uur al vliegen boven water!

Je kan natuurlijk ook kiezen uit jouw favoriete kleur. De efoil boards zijn te verkrijgen in wit, zwart, groen, ash (hout), zilver, coral, goud, brons en salt bush. De efoil mast is standaard in zilver maar kan tegen een meerprijs van €157,30 in zwart of goud bij de 75 en 80 cm worden gekozen.

Fliteboard serie 2

Flitecell

Je kan uit 3 verschillende efoil batterijen kiezen. Kies je voor de Flitecell Explorer dan kan jou sessie tot wel 150 minuten duren. Deze batterij is 14,5 kg. Kies je voor de Flitecell Sport? Dan vlieg jij maar liefst 60 minuten over het water met 11 kg in het board. Ga je voor het nieuwste kleinste model de Flitecell Nano dan heb je een gemiddelde vliegtijd van 45 minuten en hij weegt 6,2 kg.

De Flitecell batterij geeft een hoge ontlading in combinatie met het batterijsysteem voor en door Fliteboard ontworpen van wereldklasse. Hij geeft jou wat je nodig hebt om te blijven gaan op jouw Fliteboard.

Wil je meer weten over het kopen van een efoil bij Kiteflow?

fliteboard flitecell batterij

12 Wings/vleugels

Je kan maar liefst kiezen uit 12 (!) verschillende soorten wings. Voor de cruiser, de flow’er, de iets snellere en voor diegene die echt snel willen gaan. Deze wings zijn natuurlijk vervangbaar. Koop je samen een Fliteboard en wil je je eigen wing? Die kan je er natuurlijk los bij kopen.

De Cruiser (jet) range is voor de beginners waarmee je gemakkelijk kan leren. Deze zorgt voor de nodige stabiliteit waarmee je heel makkelijk de vlucht kan maken. Check Fliteboard Wings voor alle gedetailleerde informatie.

Fliteboard serie 2

De verschillende Fliteboards

Fliteboard serie 2

Ultra

Freestyle

Fliteboard serie 2

Pro

Ervaren

Fliteboard serie 2

Fliteboard

All round

Fliteboard serie 2

Air

Familie

We maken graag de bestelling op orde volgens jouw wensen. Je hebt de keuze uit kleuren, wings, foils en batterijen. Bel, mail of whatsapp ons voor jouw custom bestelling.

Start nu met jouw eerste efoil les

Wil je op een Fliteboard leren efoilen?

Welke efoil past het best bij jou?

efoil takuma carver

Efoil van

Takuma

Takuma Cruising en Carver V2

Contact ons voor een custom bestelling

Fliteboard serie 2

Efoil van

Fliteboard

Fliteboard Air, Pro, Ultra en 100L

Contact ons voor een custom bestelling

waydoo flyer one efoil

Efoil van

Waydoo

Waydoo Flyer One Plus

Contact ons voor een custom bestelling

Bovenstaande bedragen zijn vanaf prijzen. We maken graag de bestelling op orde volgens jouw wensen. Bel, mail of whatsapp ons voor jouw custom bestelling. De vaartijd is bij ideale omstandigheden en afhankelijk van veel factoren zoals, gewicht, wing, mast lengte, water temperatuur en snelheid die gevaren wordt.

Wat anderen zeggen over onze efoil lessen

“E-Foil les gehad van Floor bij Kiteflow. Was een te gekke ervaring. Heel leuk om te doen. Goede locatie, duidelijke uitleg, veel lol gehad. Komen zeker nog een keer terug. Bedankt Floor”

Mike Culum

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Eerste keer alleen op de Efoil bij Floor en Ed. Krijg je snel de smaak te pakken. Amper twee weken later nog een keer in een Duoles om de ervaring te delen..beide in Spaarndam.
Perfect om de ervaring te voelen om op een ‘vliegend tapijt’ te vliegen…”

Kees en Donna

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Vandaag met Floor aan het Efoilen geweest in Haarlem. Top. De efoil was prima. Makkelijk te starten en kon al vrij snel ‘vliegen’. De communicatie met Kiteflow was goed. Snelle reactie en goede afspraken. Kortom. Erg tevreden. Ik kom snel nog een keer langs. Dank.” 

Jan Cramer

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

“Vorige week ge-e-foild met Floor als instructeur. Alsof je op een vliegend tapijt staat. Super ervaring!”

Peter Kooren

5/5

Geeft Kiteflow 5 sterren

Heb je een vraag over efoilen?

Wil je graag wat meer informatie? Lees hieronder de meest gestelde vragen. Is niet alles beantwoord? Whatsapp, mail of bel ons!

Kan je al surfen, kiten, suppen of een andere board sport? Dan ken je het board en evenwicht gevoel al en is het makkelijker om te staan. Moet je nog even wennen aan het houden van de balans? Dan kost het gemiddeld een half uur tot 3  kwartier om te kunnen staan.

Ja, iedereen kan efoilen. Het is wel handig dat je een beetje evenwicht kan bewaren en kan zwemmen mocht je het water invallen. 

Ja, het is een niet contact sport. Je staat alleen op het board. De uitleg en les wordt op afstand gegeven. 

Wil je met een groep komen? Wij houden ons aan de RIVM richtlijnen.

Bij Kiteflow lessen wij met efoil boards van Fliteboard. Fliteboard is een uniek design gemaakt voor iedereen om gemakkelijk te kunnen foilen over water. Wij zijn de eerste Fliteboardschool en dealer van Nederland. Ben je gevorderd board sporter of beginner? Met Kiteflow en Fliteboard kan het allemaal!

Efoilen is veiliger dan surfen of kitesurfen. Het is natuurlijk mogelijk dat je in het water invalt. Het board is beveiligd, zodra je het board af valt stopt de motor. Ook krijg je een impact vest aan en een helm op.

Efoilen wil je het liefst met zo min mogelijk wind doen. In principe kan je in elke weercondities efoilen maar wind zal het wel moeilijker maken om te blijven staan.

Nee, dat is niet nodig. Het Fliteboard is ingesteld tot 20 km per uur.

Je kan een privé efoil les boeken, dan ben je alleen met de instructeur. 

De meest gekozen smaak is een duoles. Dan ben je met 2 personen en één instructeur. Je kan ook een duoles alleen boeken, dan zoeken wij een maatje erbij. Ieder heeft zijn eigen board.

Wil je met 3 of meer personen efoilen? Dat kan ook! Leuk voor bedrijfsuitjes of een familie dag! Laat ons weten met hoeveel personen je bent en we maken een mooi pakket voor je. Je krijgt van les met 2 efoils en voor de rest liggen er SUP’s klaar. Zo zit niemand stil.

We hebben geen vaste locatie. We hebben een aantal busjes waardoor we flexibel zijn en ons snel kunnen verplaatsen. 

Voor het efoilen zijn we eigenlijk altijd op de locatie in Spaarndam. Er is daar een meer wat het IJ heet. Dé locatie om rustig te leren. Er zijn hier weinig boten en doordat het niet zo groot is hebben we weinig last van wind en golven. 

7 dagen per week.

Vanaf 9 uur kan je met ons op het water staan.

In de zomermaanden gaan we ook in de avonden.

Als je rond de 10 jaar bent, ben je al ready om te leren efoilen. Ben je jonger? Dan moet je misschien tussen de benen van je ouders mee (als dat mag).

Ben jij klaar om het water op te gaan?

Leer efoilen op een Fliteboard

Efoil kopen? Check onze webshop

Winkelwagen
Winkelwagen